03 listopadu 2014

8 tipů jak se zbavit mastné pleti

Mastná pleť rozhodně není jen ženskou záležitostí, ale týká se také spousty mužů. V každém případě je jasné, že všichni, kteří tento problém mají, by se ho rádi zbavili. Já Vám zde přináším 8 tipů, jak se zbavit mastné pleti pomocí přirozených přírodních látek.

1 - Antibakteríální mýdlo

Nejedná se sice o bylinku, či přírodní látku, nicméně základní desinfekce a odstranění bakterií je prostě nutnost. Antibakteriálním přípravkem si obličej opláchněte několikrát denně.

2 - Jedlá soda

Jedlou sodu má doma snad každý - používá se do různých receptů a na zažívací potíže. My ji však využijeme jinak. Smíchejte jedlou sodu s trochou vody. Vznikne Vám něco jako jemná pasta. Tu si zlehka vmasírujte do kůže na obličeji a nechte chvíli působit. Následně pastu důkladně opláchněte vlažnou vodou.

3 - Podmáslí

Nejprve si obličej důkladně očistěte. Pak naneste na pleť podmáslí a lehce jej vmasírujte. Po pár minutách působení důkladně opláchněte čistou vodou. Podmáslí dočistí zbytek nečistot a zatáhne póry.

4 - Vaječné bílky

Budete potřebovat jednu čajovou lžičku medu a bílek z jednoho vejce. To smícháte dohromady, až Vám vznikne tuhá pasta. Pastu použijte na obličej, jako pleťovou masku. Opatrně okolo očí. Nechte působit 10-15 minut, potom opláchněte vlažnou vodou.

5 - Mango

Mango bez pecky a "kůry" důkladně rozmačkejte, až Vám vznikne jakžtakž konzistentní kaše. Touto kaší si natřete pleť a jemně ji masírujte. Následně nechte ještě 5-10 minut působit, potom obličej pořádně opláchněte vlažnou vodou. Látky v mangu pomáhají čistit póry.

6 - Máta

Jednu polévkovou lžíci sušené máty nasypte do hrnku a zalijte vroucí vodou. Nechte louhovat půl hodiny. Výluh následně nanášejte vatovým tampónem na pleť a lehce masírujte. Potom si obličej opláchněte čistou vodou.

7 - Bylinkovo-jogurtová maska

Budete potřebovat mátu a levanduli, které pomáhají odstraňovat mastnotu z pokožky obličeje, aniž by přitom pleť trpěla vysušením. Smíchejte půl hrnku nízkotučného jogurtu s půl hrnkem vody. Do toho nasypejte dvě lžíce sušené levandule a jednu lžíci sušené máty. Důkladně promíchejte a nechte přes noc odstát v lednici. Ráno si navlhčete obličej vlažnou vodou a poté pomocí tampónu namáčeného v jogurtové směsi pleť důkladně očistěte. Potom opláchnout čistou vodou a aplikovat toner (např. roztok citrónové šťávy). Jogurtovo-bylinkovou masku můžete v lednici skladovat až po dobu jednoho týdne.

8 - Jablko a šťáva z citrónu

Nejdříve zbavte jablko slupky a jadřince, dužinu poté rozmixujte, až získáte jakou pastu. Do té pak přidejte jednu čajovou lžičku citrónu a lžičku máty (levandule nebo šalvěje). Směs vmasírujte zjemna do pokožky obličeje a nechte působit cca 5 minut. Potom obličej opláchněte vlažnou vodou.


Jak sami vidíte, na mastnou pleť se toho dá najít hodně. Nečekejte ale žádné zázraky nebo účinky ze dne na den. jako u všech podobných léčebných procesů, i odstraňování mstné pleti nějakou dobu trvá. Navíc - jakmile se svědomitým čištěním polevíte, mastnota se vrátí v plné síle. Přeji hodně zdaru a jemnou, hezkou pleť.

Žádné komentáře:

Okomentovat