18 listopadu 2014

4 x recept na účinnou pleťovou masku z banánu


Banán je ovoce, které asi nemusím zvlášť představovat. Banány jsou plné vitamínů (A,B,C a E) a obsahují také tělu prospěšné minerální látky - draslík, zinek, mangan a železo. Banány ale nejsou ideální pouze ke konzumaci. Dnes se podíváme, jak toto božské ovoce využít v péči o pleť.

Banány jsou snad až neobyčejně zdravé ovoce. Samozřejmě - všeho s mírou. Ale každodenní konzumací banánů rozhodně nic nezkazíte. Banány obsahují pro náš život důležité živiny (sacharidy, proteiny), minerály i vitamíny. Dají se ale využít i nějak jinak?

Aplikace tohoto ovoce na pokožku obličeje pomůže udržet vaši pleť zdravou a svěží. Funguje to právě díky vitamínům - vitamín C spolu s vitamínem B6 mají významný vliv na hladkost a pružnost pokožky. Banány také obsahují antioxidanty a mangan - obojí působí skvěle proti volným kyslíkovým radikálům, které mají neblahý vliv na stárnutí pokožky.

V neposlední řadě je banán plný vody. V jednom banánu připadá 76 hmotnostních procent právě na vodu. To znamená, že aplikace banánu na pleť pokožku hydratuje, čímž ji činí svěží. Tohle všechno tedy jednoduše vysvětluje, proč právě banán pomůže udržet vaši pleť mladou, svěží a krásnou. A teď už slíbené recepty na pleťové masky z banánů:

Hydratační krémová pleťová maska z banánů


Ideální pro namáhanou, vysušenou pokožku. Okamžitě hydratuje, vitamín A obsažený v banánu pomáhá odstraňovat poškozené buňky a příznivě působí na regeneraci. Budete potřebovat dva zralé banány. Ty rozmačkejte na krémovitou kaši, kterou si následně naneste na obličej. Opatrně kolem očí! Masku nechte působit 20-25 minut a následně pečlivě opláchněte vlažnou vodou.

Tip: Pokud máte opravdu extrémně mastnou pleť, přidejte k rozmačkaným banánům ještě trochu medu.

Banánovo-citrónová maska pro přirozeně jasnou pleť


Ideální maska k projasnění pleti - odstraní skvrny, staré buňky a přirozeně projasní váš obličej. Připravte si jeden zralý banán a šťávu z jednoho citrónu. Banán důkladně rozmačkejte a poté přidejte 2-3 lžíce citrónové šťávy. Směs natřete na obličej a nechejte působit zhruba 25 minut. Potom opláchněte obličej vlažnou vodou. Tato maska je plná vitamínu C, který pomáhá odstraňovat zašlost pleti a redukuje pigmentové skvrny.

Banánovo-cukrový pleťový peeling


Není to klasická maska, ale spíše jakýsi čistící peeling. Antioxidanty obsažené v banánu pomáhají odstranit steré buňky pokožky, zatímco krystaly cukru pomáhají pročišťovat zašlé póry a odstraňovat černé tečky. Opět rozmačkejte jeden zralý banán na kaši a přidejte lžíci cukru. Celou směs důkladně promíchejte a poté ji jemným masírováním nanášejte na pokožku. Po aplikaci si obličej opláchněte vlažnou vodou.

Banánovo-avokádová proti-stárnoucí pleťová maska


Živiny a další látky obsažené v banánech se dají použít i v boji proti vráskám a dalším projevům stárnutí pleti. Budete potřebovat jeden banán a jedno avokádo - ovoce rozmačkejte a utvořte z něj směs. Tato maska je plná vitamínů A a E, které mimo jiné odstraňují volné radikály. Masku naneste na obličej a nechte působit 25 minut, poté opláchněte vlažnou vodou.

S pomocí těchto receptů si můžete sami vyzkoušet, že banán je opravdu všestranně využitelným ovocem. Spousta lidí se snaží mít zdravou a krásnou pleť bez použití chemických prostředků. Banán je cenově dostupnou a velice účinnou alternativou. Tak na co ještě čekáte?

Žádné komentáře:

Okomentovat