04 září 2014

8 tipů jak se naučit používat bylinky

tipy-na-bylinky-v-uvodu
Bylinky byly po tisíce let jediným lékem na všechny lidské neduhy. S rozmachem technologie na konci 19. a v průběhu 20. století však byly vytlačeny moderními léčivy. Dnes už víme, že cesta našich předků byla v mnohém šetrnější a ne všechno je třeba léčit komerčními medikamenty. V článku vám přináším 8 jednoduchých tipů jak se naučit bylinky používat a zařadit je do svého života.

Pokud má člověk v dnešní době nějaké zdravotní nepříjemnosti, vede nejčastěji jeho cesta do lékárny. Zde si rychle přídí lék na neduh, který ho trápí (kašel, nachlazení, bolesti zubů, zácpa, průjem, atd.). Dnešní věda nabízí spousty přípravků, které problém odstraní. Ale co už si málokdo uvědomuje je fakt, že ne vždy tyto medikamenty odstraňují příčinu. Proto se spoustě lidí jejich nachlazení, bolesti, migrény či podobné obtíže neustále vrací.

Dříve byli lidé zvyklí nalézt a odstranit příčiny problému. Nebo ještě lépe jim předcházet. Ve většině případů to není tak složité. Stačí zdravě jíst, žít vyrovnaný život a vědět, jaká síla se v přírodě ukrývá a jak ji využívat. Pojďme se tedy společně naučit pár tipů, které nám pomohou zařadit bylinky do našeho všedního života.

petrzel v kyblicku
Petržel pěstovaná doma
  1. Zjistěte si 3 bylinky, které se vyskytují v oblasti vašeho bydliště a naučte se je poznávat a nacházet v přírodě.

  2. Vypěstujte si alespoň jeden druh bylinek na zahrádce nebo doma v květináči.

  3. Naučte se dělat z bylin tinktury, čaje, sirupy a masti.

  4. Sklízejte a sušte bylinky rostoucí ve vašem okolí (meduňku, kopřivu, . . .).

  5. Každý týden si vyberte jednu novou bylinku, o které se naučíte všechno co je dostupné.

  6. Zjistěte co vás trápí, jaká bylinka vám může pomoci a naučte se ji efektivně používat.

  7. Najděte lidi se stejnými zájmy o bylinky a sdílejte s nimi své poznatky, otázky a podobně.

  8. Zařiďte si doma bylinnou lékárničku.

Vidíte, 8 jednoduchých kroků, které vám určitě pomůžou poodkrýt závoj tajemství, které dříve znaly pouze babky kořenářky. Zlepšete si život, používejte bylinky, vaše tělo bude jenom rádo.


Foto: Pixabay

Žádné komentáře:

Okomentovat